Hjem

Alec James McCollin, født i 1971, og opvokset i Wales. Flyttet til Danmark i 1990, blev uddannet som socialpædagog. Arbejder på Behandlingshjem. Jeg bruger tegneserien som en del af behandligsarbejdet med børnene. Jeg tegner/gengiver konfliktsituationer/problemer i børnenes hverdag, hvor børnene ser sig selv udefra, og hvor de bliver set og forstået indefra. Det giver dermed børnene mulighed for selvindsigt og refleksion/samtale om deres situation. Humor er en vigtig faktor, og her har tegneserien sin styrke.

Udtryksfulde "hoveder" og ansigter har altid været en del af min tegning. I alle skriblerier kommer hovederne frem. Jeg har det seneste år udviklet hovederne og ladet dem komme ud på lærreder.
Malerierne tager udgangspunkt i det "skøre" , "vilde" og "anarkistiske" følelser og tanker som er en del af alle mennesker. Men de er ikke mere skøre eller anarkistiske end de er "fanget" indenfor lærredets ramme, ligesom vores følelser og tanker er bundet til vores krop, og det samfund vi færdes i. Jeg prøver at udtrykke menneskers kompleksitet, et "helt" menneske er det "hele", også det grimme, skøre og uforståelige.

Med Englene arbejder jeg mere med det sort/hvide, med håb, tvivl og fordomme. Som med mine tegneserie er humor en bærende del af mit udtryk.